Voeding en supplementen
EET JE MOOI DOOR VOEDING EN SUPPLEMENTEN
Gelukkig kunnen we veel doen om onze huid te verbeteren en mooi te houden. Een mooie en gezonde huid door voeding (kruiden, vis, noten, groenten, vetzuren, thee, fruit en cacao) en voedingssupplementen.
- Eet voeding rijk aan collageen (vis, kip, vlees, bottenbouillon) en gehydrolyseerde collageen (supplement met aminozuren, peptiden)
- Eet antioxidanten: bessen, koffie en groene thee, pure chocolade, druiven- sap, tomaten, noten, zaden, waterkers, kool, witlof, spinazie, astaxanthine
- Eet vetzuren: lijnzaad, vette vis, noten, avocado, kokos en olijfolie, soja
- Eet vitamine A: wortel, broccoli, groene kool, abrikoos, zoete aardappel
- Eet vitamine B: volkorenproducten en graan( o.a. quinoa, boekweit), zilvervliesrijst, vette vis (haring, zalm, makreel), gevogelte, noten, peulvruchten, groene groenten, fruit (perzik), eieren,
- Eet vitamine C: rode paprika, citrusfruit, kiwi, aardbeien, mango, bessen, papaja, peterselie, broccoli, spruitjes, kool, rode pepers
- Eet betacaroteen: pompoen, zoete aardappel, mango, wortelen, spinazie
- Eet vitamine D: zalm, haring, paling, makreel, eierdooier, schelp- en schaaldieren, visolie of krillolie, paddenstoelen en elke dag minimaal 20 minuten naar buiten, zon, als de zon niet voldoende schijnt, dan extra aanvullen met vitamine D-supplement)
- Eet vitamine E: volkoren producten, avocado’s, eieren, noten, zaden, spinazie, waterkers, koudgeperste oliën, amandelen, perzik
- Eet vitamine K: spinazie, bloemkool, broccoli, oliën en vetten
- Eet calcium: noten, sardientjes, groene bladgroenten (vooral boerenkool), volkorenproducten
- Eet magnesium: sesamzaad, zilvervliesrijst, banaan, groene groente, zee- algen, zeevruchten, rauwe cacao
- Eet selenium: noten (vooral paranoten, 2 per dag), gevogelte, volkoren producten, eieren, rundvlees
- Eet voeding rijk aan silicium (gierst, bamboe, heermoes en brandnetelthee)
- Eet voeding rijk aan zink (havermout, schaaldieren, zeekraal, pompoen- pitten, amandelen, walnoten, vis (haring), peulvruchten, rijst, eieren
- Eet voeding met zwavel: ui, knoflook, prei, kool, overige voeding
- Eet voeding met ijzer: o.a. rood vlees, zeevruchten en vis, algen, spirulina, kelp, nori, groenen (o.a.biet/spinazie) en kiemgroenten, sla, tuinkers, haver pitten, bessen, pecannoten,amandelen, kidneybonen, erwten, shiitakes
- Eet fosfolipen: zaden, peulvruchten (sojabonen), eieren
- Eet alfaliponzuur :broccoli, spinazie, aardappelen, gist en lever
- Eet astaxanthine: groene alg Haematococcus pluvialis en astaxanthine
- Eet probiotica: volle (rauwe) melk, yoghurt, kefir, augurk, zuurkool, pure azijn, miso, tempeh