SCHOONHEIDSSalon & PEDICURE BEAUTY SKIN VITAAL Uithoorn microdermabrasie, behandelingen gezicht en lichaam, ANTIrimpel, massage, acne, harsen, pedicure, tele'way: bloedvaatjes & steelwratjes verwijderen, PIGMENTVLEKKEN VERminderen, VERVEN/EPILEREN WENKBRAUWEN, 100% natuurlijke COSMETICA, cadeaubon

Allround schoonheidsspecialist, visagist en Provoet pedicure GITA 06-40055244 


WELKOM OP DE SITE VAN  BEAUTY SKIN VITAAL 

Beautysalon en Provoet pedicure

Indeling (een lange pagina):

Bedrijfsgegevens en openingstijden 

Waarom kiezen voor Beauty Skin Vitaal?

Prijslijst behandelingen

Korte uitleg behandelingen 

Over Beauty Skin Vitaal

Wie ben ik?

Hoe ga ik om met het coronavirus?

Contactformulier (liever 'n afspraak maken via app/sms/bel)

Huidfuncties, verschil huidverzorging en huidverbetering

Tips voor een gezonde vitale huid en gezonde voeten! 


BEDRIJFSGEGEVENS:

Beauty Skin Vitaal

Gita Bootsma Provoet pedicure, visagist en allround schoonheidsspecialist

Wiegerbruinlaan 8a 

1422 CB Uithoorn

06-40055244 (app/sms/bel) 

KvK nummer: 72256478 

Behandeling alleen op afspraak (app/sms/bel):

dinsdag t/m vrijdag:10:00 - 18:00   

zaterdag:                   10:00 - 15:00   


DAAROM KIEZEN VOOR BEAUTY SKIN VITAAL:

Beautysalon in bedrijfsverzamelgebouw, op begane grond met wachtruimte en toilet, gratis parkeren voor de deur!

U ligt op een comfortabele behandelstoel en kunt ontspannen genieten van Top-tot-Teen behandelingen 

Ik ben gediplomeerd pedicure, visagist en Allround schoonheidsspecialist en heb meer dan 17 jaar ervaring  

Gespecialiseerd in: Microdermabrasie (mechanische peeling), Tele'way (verwijderen van bloedvaatjes, fibromen en vetknobbeltjes), bindweefselmassage (manueel en met vacuümzuigapparaat), gezichtsbehandelingen: anti-rimpel, acne, donkere huid en mannenhuid, make-up advies en camouflagetherapie, harsen en pedicure. Gratis huid- en productadvies!

De natuurlijke cosmeticaproducten met keurmerk zijn voor alle huidtypen geschikt (prijs ligt tussen € 5,50 en € 25,00,). Sommige producten met meer werkstoffen of voedingssupplementen met natuurlijke grondstoffen/hogere dosering hebben een hogere prijsklasse

Voor iedereen toegankelijk, vakkundige behandelingen met professionele apparatuur + werkstoffen) 

Informatie beschikbaar over: de droge (gevoelige) huid, huidverslapping, rimpels, acne, couperose, rosacea, pigmentvlekken, grove poriën, littekens,  cellulite (panniculose), spataderen, etc.  

 Geef je huid een boost eens in de 4-6-8 weken 

Ik werk ook op zaterdag (werkdagen: dinsdag t/m zaterdag) 

Via Whatsapp is het mogelijk 24/7 een afspraak te maken, Gita 06-40055244 (sms of bellen kan ook)

Ik heb een pinautomaat, contant betalen mag ook!       

Leuk origineel cadeau? Geef een vriendin of familielid een cadeaubon!     

Top: meer dan 80 positieve beoordelingen gekregen (zowel online als in gastenboek salon)!


PRIJSLIJST BEHANDELINGEN:

Beauty Skin Intensief gezichtsbehandeling (45 minuten)                 € 38,00

Beauty Skin Mooi Vitaal behandeling (60 minuten)                           € 50,00

Beauty Skin Schoon Mini gezichtsbehandeling (30 minuten)          € 30,00

Beauty Skin Acne/Real Peel gezichtsbehandeling (45 minuten)     € 38,00

Beauty Skin Minilift/Microdermabrasie/Mesotherapie (45 min.)    € 60,00

(epileren is inbegrepen, harsen en verven zijn aanvullende behandelingen)


Epileren of verven wenkbrauwen 

€12,00

Harsen bovenlip of kin

€10,00

Harsen kin en bovenlip   

€15,00

Harsen oksels of bikinilijn 

 € 16,00

Harsen armen of onderbenen     

€  25,00

Harsen gehele benen 

 €  40,00

Pedicure Happy Feet met Mini gezichtsbehandeling   

 € 60,00

Pedicure De Luxe (incl. scrub en voetmassage, 40 min.)  

 € 35,00


Tele'way bloedvaatjes en/of steelwratjes verwijderen    

v.a.  € 25,00 

IPL pigmentvlek verwijderen /ontharen per flits (intake € 10,00)

 v.a.  €   3,00
KORTE UITLEG BEHANDELINGEN:

De Beauty Skin Intensief gezichtsbehandeling (45 min.) bestaat uit een huidanalyse, inmasseren reinigend product, warme kompressen, dieptereiniging met speciaal product, lotion, onzuiverheden verwijderen (max. 15), epileren van de wenkbrauwen, korte massage (manueel en apparaat), masker, dagverzorging. U kunt tegen bijbetaling de behandeling aanvullen met verven van de wenkbrauwen, harsen van de bovenlip en/of kin. 

De Beauty Skin MooiVitaal gezichtsbehandeling (60 min.) is een all-in-facial, gericht op het stimuleren en verzorgen van de huid door middel van: huidanalyse, oppervlaktereiniging, warme kompressen, dieptereiniging, onzuiverheden verwijderen (max. 20), epileren van de wenkbrauwen, anti-stress massage om te ontspannen (manueel en apparaat), masker en dagverzorging. U kunt aanvullen met verven van de wenkbrauwen, harsen van de bovenlip en/of kin.Top! Een goede behandeling die ik iedereen kan aanraden!

De Beauty Skin Schoon Mini gezichtsbehandeling (30 min.) bestaat uit een huidanalyse, inmasseren reinigend product, warme kompressen, dieptereiniging met speciaal product,  onzuiverheden verwijderen (max. 10) , lotion, masker en dagverzorging afgestemd op uw huidtype. Geen masker en massage! U kunt aanvullen met epileren/verven van de wenkbrauwen, harsen van de bovenlip en/of kin (tegen betaling).

De Beauty Skin Acne/Real Peel behandeling (45 min.) bestaat uit een grondige reinigende behandeling met  producten afgestemd op uw huidtype. Meerdere comedonen en/of ontstekingen (puistjes) worden geledigd. Ik werk met een steriel naaldje zodat ik het opgehoopte talg goed kan verwijderen. Afhankelijk van het type en de ernst van de acne kan de dieptereiniging worden gecombineerd met een peeling of microdermabrasie (Skin Peeler) voor een beter huidresultaat. Ik geef gericht huid- en productadvies. Hoe kun je thuis het beste de huid verzorgen en welke cosmeticaproducten zijn geschikt? Na de acnebehandeling is de huid meestal rood. Een coldpack, dagcreme met Aloë vera  en een nabehandelingscreme werkt ontstekingsremmend en bevordert het herstel van de huid. Een creme met SPF 25-30 beschermt tegen UV-straling. De roodheid kan gecamoufleerd worden met een camouflageproduct. Indien u regelmatig voor acnebehandelingen komt en uw huid thuis op de juiste manier verzorgt (en gezonde voeding), dan krijgen wij samen de acne goed onder controle.  

 

Microdermabrasie bestaat uit het reinigen van de huid met speciaal product, huidanalyse, prepeeling en lotion, mechanische peeling met de Skin Peeler, lotion, insluizen van werkstoffen met Cryolift (ultrasound) en herstellend/voedend masker. Ter afsluiting krijgt u een nabehandelingscreme die de huid kalmeert en Sunblock (factor 25). Behandeling duurt 45 minuten. Eventueel kunt u als u dat wenst aanvullen met overige aanvullende behandelingen (epileren/verven van de wenkbrauwen, harsen bovenlip). Voor deze behandeling heb ik een vakgerichte training gevolgd en afgesloten met een certificaat (theorie en praktijk bij MB Cosmetics/Care Cosmetics).

Microdermabrasie - de behandeling van deze tijd. Microdermabrasie met de Skin Peeler is een mechanische peeling  die de celvernieuwing stimuleert en ervoor zorgt dat dode huidcellen laagje voor laagje worden verwijderd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een geconcentreerde stroom van microkristallen. Het apparaat is regelbaar in zuigkracht en de hoeveelheid kristallen. De behandeling is niet pijnlijk en voelt aan als een zandstraal en/of stofzuigertje op de huid (cosmetisch zandstralen). De behandelmethode is veilig, effectief en voor iedereen geschikt. Het apparaat is hygiënisch door een gesloten systeem (blaast zichzelf schoon) en er wordt een nieuw mondstuk gebruikt bij elke behandeling. Na de peeling kan ik werkstoffen dieper insluizen met het Cryolift-apparaat/ultrasound. Dit zorgt voor huidverbetering. Ik heb een vakgerichte training gevolgd en afgesloten met een certificaat (theorie en praktijk bij MB Cosmetics en bij Care Cosmetics).

Welk resultaat kan ik verwachten? Door het verwijderen van de oude huidlaag worden de fibroblasten (onderhuids bindweefsel: collageen) geactiveerd. De bloedcirculatie in de huid wordt door de behandelmethode gestimuleerd. Door dit alles gaat de collageenvorming en celvernieuwing vooruit, met als resultaat een jeugdige, elastische en gezonde uitstraling. Het maakt de huid schoon en fris, vermindert fijne lijntjes en rimpels. Na meerdere behandelingen kunnen pigmentvlekjes en oppervlakkige littekens minder zichtbaar worden.  De mechanische peeling zorgt voor een betere huidstructuur en huidconditie. De huidstructuur wordt gladder en de huid toont egaler. Er zijn echter meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken (kuur). 

Microdermabrasie geeft vele mogelijkheden: Skin rejuvenation, maakt de huid gladder, verwijdert dode huidcellen, stimuleert de aanmaak van fibroblasten, collagene en de elastische vezels worden stimuleerd, werkt tegen pimentstoringen, werkt tegen donkere kringen en verslapping, maakt door de zon beschadigde huid beter, vermindert fijne lijntjes rimpeltjes, egaliseert de huidskleur, verbetert de bloedcirculatie, reinigt verstopte poriën.

Welke huidreacties kan ik na de behandeling verwachten? Na de behandeling is de huid meestal even rood. Na de behandeling is het belangrijk dat uw huid hersteld. U kunt tot huidherstel niet zonnen, zwemmen, sauna, warmtebaden, harsen en de huid belasten met peelings, agressieve cosmetica. S.v.p.elke dag hydraterende dagcreme en Sunblock gebruiken.

Littekentherapie Door verschillende oorzaken kan een litteken verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn. Hierdoor kunnen littekens als storend of zelfs pijnlijk worden ervaren. Met verschillende technieken kan de doorbloeding in de huid verbeteren en het littekenweefsel  versoepelen. Microdermabrasie met de Skin Peeler, fruitzurenpeeling, IPL, Microneedling en bindweefselmassage (manueel) of met vacuümzuigapparaat kunnen de huidstructuur verbeteren. Littekenbehandelingen kunnen op een veilige manier bij zowel bij lichte als de donkere huidtype worden toegepast. Ook bij acne restlittekens/ grove poriën. Bij atrofische littekens is het weefsel dun, zacht, soepel en glanzend. Hypertrofische littekens kunnen hard, rood en pijnlijk aanvoelen en liggen boven het huidniveau. Om de behandeling te ondersteunen kan ik ook siliconenpleisters inzetten (bij littekens die niet ouder zijn dan 2 jaar). Intakegesprek in de salon is gratis en vrijblijvend.

Een REAL PEEL/FRUITZUURBEHANDELING (45 min.) is een ideale behandeling om uw huid eens lekker op te frissen (celaanmaak stimuleren), vooral bij een huid met onzuiverheden. De peeling op basis van glycolzuur (uit suikerriet) is een goede behandelmethode voor huidproblemen als acne (comedonen), oppervlakkige littekens, vroegtijdige huidveroudering (rimpels/lijntjes), pigmentvlekken en een vale futloze huid door roken, zonschade of stress. De natuurlijke zuurmantel van de huid blijft intact. Na de behandeling ziet de huid er gladder uit. Het fruitzuur verwijdert dode huidcellen, verbetert de doorbloeding en krijgt een egalere kleur. Ik kijk naar uw huidtype en gebruik verschillende percentages fruitzuren (5% of hoger). Ik begin altijd met een laag percentage en kijk naar uw huidreactie (lage inwerktijd). Fruitzuren zijn niet geschikt voor een dunne hoornlaag, bij een gevoelige huid of bij couperose (uitgezette bloedvaatjes). De hoornlaag is een belangrijk beschermingslaag van ons lichaam en mag niet zonder reden beschadigd worden. Na de behandeling is de huid een beetje rood en na een paar dagen kan er schilfering van de huid plaatsvinden. Deze schilfering kan een paar dagen aanhouden (dit is afhankelijk van het type peeling en percentage fruitzuren). Afhankelijk van uw wensen en uw huidtype kan ik ook kiezen voor een oppervlakkige biologische enzymatische peeling, met melkzuur of salicylzuur. Voor een goed resultaat heeft u meerdere behandelingen (6-8) nodig na 2 -4 weken. Het aantal behandelingen hangt af van het moment waarop er geen verbetering meer optreed of dat u tevreden bent met het resultaat (bijv. pigmentvlekken verwijderen). Verplicht is het dagelijkse gebruik van een hydraterende dagcreme en Sun Block (zonnebrandcreme met factor 25 of hoger). De huid is door de fruitzuren tijdelijk dunner, droger en gevoelig. De behandeling mag niet in combinatie met te veel zonlicht (UV) of zonnebank, zwemmen, sauna, harsen, warmtebaden en andere peelings. Bij het intakegesprek stel ik voor u een behandelplan op. U ontvangt dan meer informatie over deze behandeling. 

Minilift is een cosmetische liftende behandeling op basis van Aloë Vera. Door toepassing van de op elkaar afgestemde Mini Lift producten (biologisch en organisch) vindt in zowel de opperhuid als in de dieper gelegen lagen van de huid een soort passieve gymnastiek plaats. Hierdoor wordt de micro circulatie aangezet, waardoor een betere huiddoorbloeding ontstaat. De huid is in optimale conditie om werkstoffen op te nemen (verminderen rimpelvorming) De Mini Lift behandeling geeft huidverbetering met zichtbaar resultaat. In kuurverband (meerdere behandelingen) geeft het een liftende en huidverjongende werking. Geschikt voor verslapte huid en bij rimpelvorming.   

Mesotherapie met Cryolift van Filorga (met koude-apparaat voor extreem lage temperaturen) is een behandeling om celverjonging te stimuleren, de huidconditie te verbeteren en rimpels te verminderen. Het koude-apparaat (-15 graden) veroorzaakt met ronddraaiende bewegingen een vaatvernauwing in de microcirculatie, verwijding van haarvaten zodat actieve werkstoffen beter worden opgenomen. Voor anti-aging gebruik ik biologische celextracten, collageen, elastine, vitamine A, C, E en F. Collageenvezels hebben een zeer belangrijke rol in het hydrateren van de huid. Elastine zorgt samen met collageen voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. Vitaminen, actieve werkstoffen en hyaluronzuur hebben een verzachtend, stimulerend en beschermend effect. Huidveroudering en volumeverlies is genetisch bepaald en verandert ook door omgevings- en levensstijlfactoren (o.a. hormonen, stress, slechte voeding, roken te veel zon/zonnebank zonder bescherming en oxidatieve belasting door vrije radicalen.  

Massage is een natuurlijke mooimaker en geeft de huid nieuwe energie! Bindweefselmassage zorgt voor ontspanning, vermindert stress, verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Er zijn meerdere massagetechnieken (bijv.  face liftmassage, pincements, shiatsu, voetreflex- zonemassage). Door de massage worden overtollig vocht en afvalstoffen afgevoerd en verklevingen losgemaakt. De bindweefselcellen en vezels (fibroblasten) worden gestimuleerd en dat geeft huidvernieuwing en huidversteviging (meer bloedtoevoer naar de spieren en de huid). Het vacuümzuigapparaat (pulstherapie) met een glazen zuigklokje werkt diep in de huidlagen. Ideaal bij rimpels, onderkin, huidverslapping, oogwallen, littekens, striemen, cellulite, pijnlijke en gespannen spieren, hoofdpijn, migraine overige klachten (verbeteren immuunsysteem). De gezichtsspieren zijn vaak gespannen waardoor zuurstof en voedingsstoffen niet vrij kunnen stromen (zorgt voor verklevingen, rimpels, roodheid, doffe huid). De massagecreme die ik gebruik heeft een hoog percentage vitamine C, is rijk aan anti-oxidanten en werkt versterkend op collageen en elastine vezels. U straalt en heeft gelijk een frisse, energieke uitstraling!

Wenkbrauw behandeling Bij het verven van de wenkbrauwen worden deze met zwarte of bruine wenkbrauwverf geaccentueerd. Het resultaat blijft 2 tot 3 weken zichtbaar, gewone wenkbrauwverf oogt natuurlijk. Met henna krijgt u vollere wenkbrauwen en een expressieve kleur, henna helpt ook bij het herstellen van zwakke en beschadigde haren. Het verschil tussen henna en gewone wenkbrauwverf is dat henna zich ook hecht aan de huid (dus niet alleen aan de wenkbrauwharen) en er is geen waterstofperoxide nodig. Henna blijft ongeveer 5 dagen op de huid zitten en ongeveer 3-6 weken blijven de wenkbrauwharen gekleurd. Ik kan meerdere lagen aanbrengen voor een intenser resultaat. Het resultaat is afhankelijk van huidtype, hormonale invloeden, medicijngebruik. Voor en na de verfbehandeling is het beter geen olie te gebruiken en een peeling maakt de kleur lichter. Alleen epileren (en/of harsen) van de wenkbrauwen is ook mogelijk.

Harsbehandelingen bestaan uit het vakkundig verwijderen van haren d.m.v. hars, zodat ook de haarwortel wordt verwijderd. Ik werk met een speciale hars op basis van elastine en op een lage temperatuur (de hars kan de huid dan niet verbranden of beschadigen). De hars is geschikt voor de gevoelige huid en werkt als een peeling. Voor de harsbehandeling mogen de haren niet te kort zijn (lengte tussen 0,5-1,5 cm) anders kan de hars niet hechten. Wij hebben haren in verschillende haargroeifasen. Korte haren verwijder ik met een pincet. Harsen biedt meer voordelen ten opzichte van scheren en ontharingscremes. Voordelen van harsen: de huid voelt zacht aan, de haren blijven een paar weken weg (door verwijderen van de haarwortels), er zijn geen stoppels, er is geen jeuk en geen ingegroeide haren. Bij de volgende harsbehandelingen wordt het harsen minder pijnlijk, de haren komen minder snel en in aantal terug. Na de harsbehandeling mag u niet onder de zonnebank, sauna of een peeling gebruiken. Eerst s.v.p. uw huid laten herstellen. U heeft baat bij een coldpack en herstellende creme (Aloë vera). Bij gepigmenteerde haren kan ik  IPL inzetten voor een langdurig resultaat (IPL mag niet in combinatie met zonlicht/bij contra-indicaties eerst toestemming van huisarts nodig). Het haar bestaat vooral uit proteïne, dat keratine heet. Het is elastisch en kan water opnemen. Als het haar nat wordt, verandert de structuur tijdelijk (steiler en langer). Het haar groeit en vernieuwt zich voortdurend. 

Cellulite behandeling (ook wel sinaasappelhuid of panniculose genoemd) houdt verband met de bouw van het onderhuids bindweefsel. Afvalstoffen, vet en vocht kunnen zich ophopen, dit is meestal te zien op dijen, heupen en billen (mede door overmatige productie van het hormoon oestrogeen zwellen de vetcellen op en nemen in aantal toe). Het kan op jonge leeftijd ontstaan. Vetkussentjes/bobbels worden afgewisseld met putjes. Door een combinatie van factoren (genen/aanleg, roken, hormonale veranderingen, weinig beweging, zittend beroep, slechte voeding, ouder worden, weinig water drinken, etc.) clusteren de vetcellen samen en ontstaan verklevingen. De behandeling bestaat uit: verwijderen van dode huidcellen, doorbloeding stimuleren door verschillende massagegrepen en met vacuumzuigapparaat (o.a. rol- en knijpbewegingen) , anti-cellulite producten gebruiken (inwendig en uitwendig), advies over gerichte oefeningen om spiermassa te ontwikkelen (krachttraining), advies over voeding en voedingssupplementen (detox). Wij drinken na afloop samen een kopje kopje kruidenthee of berken elixer (goed bij cellulite).

Tele'way is een veilige behandelmethode (Ultra Short High Frequency)  waarmee storende huidoneffenheden zoals bloedblaasjes, gesprongen adertjes,  spinadertjes, fibromen (steelwratjes), vetknobbeltjes/talgcysten eenvoudig en zonder al te veel pijn, verwijderd kunnen worden. 

Tijdens de behandeling breng ik een fijn naaldje met elektrische stroom in de huid. Door warmte wordt het weefsel vernietigd en gaat het bloed stollen. Fibromen (steelwratjes) zijn spontane woekeringen van het bindweefsel. Ze liggen boven het huidniveau en zijn meestal huidkleurig. Ze komen voornamelijk voor aan de oogleden, de hals en in de okselholte en kunnen vooral optreden bij het ouder worden. Een rode huid (couperose) gaat vaak gepaard met vaatverwijding en kleine gesprongen bloedvaatjes.Verwijde bloedvaatjes spelen geen rol meer bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. Daarom kunnen ze veilig verwijderd worden, zodat de huid weer egaler wordt. 

Na de behandeling met het Tele'way apparaat is de huid rood en gezwollen. Deze reacties zijn na enkele uren weer weggetrokken. Er ontstaat een klein korstje op de huid, deze valt na enkele dagen vanzelf van de huid. Het resultaat is afhankelijk van een aantal factoren (grootte en diepte van het plekje, uw wondgenezing, etc.). Bij contra-indicaties kan uw huisarts bij deze behandeling geraadpleegd worden en voor de behandeling een verdovende creme voorschrijven. 

Voorafgaand vindt altijd een intakegesprek plaats om de behandelmethode door te nemen, intakeformulier, beoordeling plekjes, nazorg, etc.. De behandeling kost tussen € 25,00 en € 50,00. € 25,00 is het starttarief en dit loopt per minuut op met € 1,00. Het bedrag is afhankelijk van de tijd en de te behandelen plekjes. Voor een optimaal resultaat zijn meestal meerdere behandelingen nodig. Om de kwaliteit van de behandeling zeker te stellen heb ik een training gevolgd waarin de behandelmethode met zijn specifieke eigenschappen (theorie en praktijk) is aangeleerd (certificaat in de salon).

Camouflagetherapie bestaat uit het minder zichtbaar maken van storende huidverkleuringen zoals pigmentvlekken, couperose (spataderen), littekens, wijnvlekken, brandwonden. Als Allround schoonheidsspecialist met de specialisatie Camouflagetherapie kan ik huidverkleuringen minder opvallend maken door een speciale camouflagecreme te gebruiken. Deze camouflagecreme hecht zich beter aan de huid en bevat meer pigment dan reguliere make up. Na een goede fixatie met poeder blijft de camouflagecreme (Dermacolor) de hele dag zitten (waterbestendig, veegvast, huidvriendelijk, natuurlijke dekking). Belangrijk is om de juiste kleurtint te gebruiken en dat u de juiste techniek aanleert. U kunt uw eigen make-up meebrengen zodat ik gericht kan adviseren. Er zijn meerdere goede camouflage merken zoals Lycogel (vaak gebruikt bij huidtherapeuten), Keromask, etc..

 

Hoe gaat de behandeling met IPL in zijn werk? Afhankelijk van de golflengte heeft IPL (Intense Pulsed Light) een specifieke werking en meerdere toepassingsmogelijkheden. IPL is o.a. geschikt voor het verminderen van pigmentvlekken en het behandelen van acne en ontharing. De behandeling met flitslicht (energie) is meestal goed te verdragen en voelt als speldenprikjes. Om effectief en veilig te kunnen behandelen mag de huid 4 weken voor de behandeling niet onbeschermd aan de zon of zonnebank zijn blootgesteld. De huisarts kan geraadpleegd worden (contra-indicaties/toestemmingsformulier). In de salon ontvangt u bij het intakegesprek uitgebreide informatie over de IPL-behandelmethode (intakegesprek: samen invullen anamneseformulier, behandelplan opstellen, Informed Consent, foto vastleggen huid/haren, nazorg, proefflits, overig). 

Huidverjonging IPL Treatment De behandeling richt zich op de bevordering van elastine en de aanmaak van collageen. Zorgt voor een frisse, jonge uitstraling. 

Acne IPL Treatment De behandeling richt zich op de bacterie die de acne veroorzaakt. De ontstekingen worden verminderd, roodheid en irritatie nemen af.

Pigmentatie IPL Treatment De behandeling richt zich op het ingekapselde pigment/ouderdomsvlek zachtjes en veilig af te breken, terwijl in het behandelgebied de circulatie en herstel van huidcellen wordt gestimuleerd. Ouderdomsvlekken, sproeten en cafe-au-lait vlekken, kunnen met IPL op een effectieve en veilige wijze behandeld worden. IPL produceert een zeer geconcentreerde lichtstraal, die geabsorbeerd wordt door het overtollige pigment in de huid, waardoor de pigmentcellen vervolgens door de witte bloedlichaampjes worden opgeruimd. De huid is na de behandeling meestal wat rood en de pigmentvlekken zijn de eerste dagen na de behandeling wat donkerder van kleur. Vaak ontstaan er ook oppervlakkige korstjes. De roodheid trekt meestal binnen enkele uren weer weg; u kunt uw normale bezigheden hervatten. 7-12 dagen na de behandeling is uw huid weer volledig hersteld. Ik adviseer u om de eerste 4 weken na de behandeling de behandelde huid te beschermen met SPF 25-30-50. De pigmentvlekken worden lichter waardoor de huid er rustiger en egaler uitziet. Gemiddeld zijn er 1-3 behandelingen nodig. 

Couperose IPL Treatment Een rode huid gaat vaak gepaard met vaatverwijding en kleine gesprongen bloedvaatjes. Roodheid kan ook zichtbaar zijn na ontstekingen en bij littekens. Deze storende roodheid heeft meestal geen functie meer in de huid. Verwijde bloedvaatjes spelen ook geen rol meer bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. Daarom kunnen ze veilig verwijderd worden, zodat de huid egaler wordt en meer weerstand krijgt. Het IPL-handstuk geeft lichtpulsen met een hoge energie intensiteit van licht af. Deze energie wordt wel opgenomen door de rode kleur van de oppervlakkige vaatjes, maar niet door de omringende huid. Door de warmte gaan de bloedvaatjes kapot waarna het lichaam deze vervolgens zelf opruimt. Ideaal voor couperose, spider naevi of kleine adertjes. De combinatie met het Tele'way apparaat geven goede huidresultaten. 

IPL Haarverwijdering Treatment Door IPL sterft het haarwortelzakje zodat het haar niet meer terug kan komen. De techniek is veilig, in een fractie van een seconde kunnen honderden haren worden behandeld ( € 3,00 per flits). Gemiddeld zijn er 6-15 behandelingen nodig.De effectiviteit van de behandeling verschilt per persoon en hangt af van een aantal factoren zoals hormonale invloeden, werking schildklier /bijnieren, erfelijkheid, de hoeveelheid melanine in de haren, androgenen stimuleren haarfollikels om tot ontwikkeling te komen, emotionele invloeden: stress verhoogde bijnierwerking. 

In de salon is informatie beschikbaar over de droge huid, eczeem, rimpels, huidverslapping, grove poriën, acne, couperose, rosacea, littekens, pigmentvlekken, cellulite (panniculose), spataderen. 

Wilt u meer informatie over de behandelingen of wilt u weten of een behandeling geschikt is voor uw huid, maak dan vrijblijvend (gratis) een afspraak (Gita 06-40055244)
 

De  Basis Pedicure basisbehandeling bestaat uit:

*Uw voeten worden gereinigd met een desinfecterende voetengel

*De nagels worden geknipt en in model gefreesd 

*Behandeling van de nagelomgeving 

*Eventuele likdoorns en  overtollig eelt worden verwijderd en glad gefreesd (beschermend eelt biedt bescherming)

*Warm kompres met Weleda lotion

*Een scrub met olie (de huid en de nagelriemen voelen zacht en glad aan)

*Massage met creme (is ontspannend en geeft een goede doorbloeding)

*Advies (over huid-  en voetverzorging, product- en schoenadvies)


OVER BEAUTY SKIN VITAAL 

Iedereen wil een mooie huid!

Het is in de huidige markt met een overvloed aan apparatuur en producten moeilijk kiezen. De tijd is vijand voor iedere huid! Een huid die ouder wordt, is dunner, kwetsbaarder en gevoeliger. De productie van collageen en elastine neemt met de jaren af. Zonschade is een voortschrijdend onderhuids proces. Lijntjes worden in de loop der tijd rimpels. De huidconditie is een afspiegeling van uw leefwijze, erfelijkheid en milieu-invloeden (bijv. luchtvervuiling). We moeten steeds meer investeren om de huid in optimale conditie te houden! 

Huidverbetering en ontspannen staan centraal in mijn beauty- salon in Uithoorn. Ik zit in een bedrijfsverzamelgebouw met gratis parkeren voor de deur. Bij binnenkomst wordt u verrast door heerlijke geuren en een warme behandelstoel. U kunt terecht voor behandelingen van-Top-tot-Teen: een gezichts- of lichaams- behandeling, voor huidproblemen of gewoon om even te ontspannen. Van wenkbrauwen epileren tot harsen, of van het verzorgen van voeten en nagels tot een behandeling tegen overbeharing. 

Op basis van uw wensen, huidtype, huidconditie en budget wordt een behandelplan op maat gemaakt. Omdat elke huid zijn eigen specifieke eigenschappen heeft, wordt vooraf eerst een huidanalyse uitgevoerd (gratis). Bij twijfel kan ik een huiddiagnose-apparaat inzetten. 

Professionele apparatuur zoals Microdermabrasie (Skin Peeler), ultrasound, Mesotherapie met Cryoliftapparaat en vacuümzuigapparaat (pulstherapie) werken intensiever en effectiever in de onderste huidlagenOok een fruitzuurpeeling, bindweefselmassage (natuurlijke facelift) en cosmetica met hoog geconcentreerde werkstoffen (bijvoorbeeld liposomen, ceramiden, retinol, glycolzuur, hyaluronzuur, peptiden en vitamine A,B,C,E) zorgen voor huidverbetering. Voor huidverjonging  (huidverslapping, lijntjes en rimpels) kan ik advies geven over anti-aging voedingssupplementen. 

Ik weet welke ingrediënten uit cosmetica goed zijn voor de huid, dus ook welke oliën de beste zijn. Ik gebruik veilige, (h)eerlijke milieuvriendelijke huidverzorgingsproducten met keurmerk (Bio, Natrue, ICADA, BDIH, Ecocert) die de huid verbeteren en gezond maken. De ingrediënten van deze producten worden door een onafhankelijk instituut gecontroleerd en zijn geschikt voor alle huidtypen. Lavera  en Weleda zijn meerdere keren als beste getest. Ik heb goede ervaringen met producten die rechtstreeks van de plant of boom onbewerkt worden gegoten in hervulbare (recyclebare) verpakkingen. Bijvoorbeeld biologische voedende Sheabutter is een vast plantaardig vet en is rijk aan vitamine A,D, E en F. Het maakt de huid soepel, beschermt tegen uitdroging (houdt vocht vast, vermindert droge plekjes) en speelt een rol bij huidherstel. Sheabutter is zuinig in gebruik en goed te combineren met koudgeperste pure Arganolie (of andere 100% plantaardige huidolie, zoals Jojoba-olie). Arganolie is rijk aan vitamines, mineralen, lipiden en anti-oxidanten en voedt de huid intensief. De meervoudige onverzadigde vetzuren helpen de weerstand, glans en zachtheid van de huid te behouden. Zeer geschikt voor de verzorging van een droge huid, rimpels, littekens en huidstriemen. In de salon te koop voor een zacht prijsje: een rollerflesje voor € 10,00! Belangrijk is om de huid elke dag te reinigen, te verzorgen, te voeden en te beschermen. Huidverzorging resulteert in huidverbetering waardoor u er langer verzorgd en jonger uit blijft zien! 

Elke behandeling start met een intensieve reiniging. Dode huidcellen worden aangepakt met een scrub, enzymatische (biologische) peeling, fruitzuren (chemische peeling) of Microdermabrasie (Skin Peeler). Gerstekorrels, comedonen en andere onzuiverheden (max. 20) worden verwijderd. Massage heeft een liftend effect, stimuleert de opname van producten en werkt ontspannend. Pulstherapie met het vacuümzuigapparaat geeft de huid een flinke boost: de huidcellen worden extra actief (o.a. betere doorbloeding, afvoeren van afvalstoffen). Een masker + serum wordt na de massage goed opgenomen. Ik sluit altijd af met een hydraterende dagcreme (indien nodig aangevuld met zonnebrandcreme, deze beschermt de huid).

Ik vind het belangrijk om verantwoord duurzaam te ondernemen door:  hervulbare blikjes met schroefdeksel, glazen flesjes, herbruikbare flacons, biologische producten met keurmerk (bijvoorbeeld bloesemlotions, rozenwater, koudgeperste olie, etc.), led verlichting, karton, riet, hout, klei, modder, Dode Zee zout, groene leem, bio katoenen handdoeken en werkkleding, biologisch afbreekbare wasmiddelen, etc.

Ik sta garant voor de kwaliteit van de behandelingen en producten (veilig). Als ik iets niet kan, zal ik dat eerlijk zeggen of kan ik doorverwijzen naar een medisch pedicure, podotherapeut en huidtherapeut. Ik lees vakbladen (o.a. Podopost), volg trainingen om mijn vakkennis up-to-date te houden en bezoek vakbeurzen (door corona niet mogelijk in 2020). 

Klanten zijn tevreden over de behandelingen:  ik heb meer dan 80 positieve beoordelingen gekregen. 

EEN AFSPRAAK MAKEN? GITA 06-40055244 (app/sms/bel)   

 

WIE BEN IK? 

Ik ben Gita Bootsma. Sinds 2004 werk ik als zelfstandig schoonheidsspecialist, visagist en pedicure. Voorheen had ik een drukke praktijk in Amsterdam. Vanaf september 2018 heb ik een beautystudio in mijn woonplaats Uithoorn.  

Naast vakdiploma's schoonheidsverzorging (2003) en voetverzorging (pedicure diploma 2004) heb ik via de Anbos de MBO-opleiding Allround schoonheidsspecialist met aanvullende behandelingen en specialisaties afgerond (niveau 4). Ik ben breed opgeleid en heb ook een visagie diploma. 

Bij het Vitalis Collega in Breda heb ik veel geleerd: acne, de mannenhuid, de donkere huid, ontharen, aromatherapie, werken met professionele beautyapparatuur, massagetechnieken, camouflagetherapie, verschillende huidproblemen oplossen, ingrediëntenkennis cosmetica, wellness behandelingen lichaam, ondernemen, etc.. In de salon heb ik mijn diploma's en  certificaten van vaktrainingen opgehangen.   

Mijn werk doe ik al ruim 17 jaar met veel plezier. Ik hou van mijn vak en wil uw huid zo lang mogelijk mooi en gezond houden (maken) op een natuurlijke manier, waarbij ik werkzame ingrediënten combineer met professionele apparatuur en bindweefselmassage.  

Als huidspecialist met de specialisatie acne kan ik veel grondiger en diepgaander reinigen (o.a. comedonen, pustels) en maak ik een behandelplan op maat. Acne is niet direct te genezen, maar door mijn behandeling kan de huid wel rustig worden gemaakt, waarna het na verloop van tijd mogelijk vanzelf overgaat. Acne littekens, vlekken of een  grove huidstructuur kan ik pas later behandelen nadat de actieve acne verminderd is. Dit kan met verschillende peelings en Microdermabrasie.  

Er is veel vraag naar het verwijderen van storende steelwratjes, bloedvaatjes en vetknobbeltjes met het Tele'way apparaat (coaguleren).    

Als 50+ vrouw en op verzoek van klanten heb ik mij verdiept in mooi natuurlijk ouder worden. Bij rimpels, huidverslapping, onderkin, kraaienpootjes, hangende oogleden kan ik de bloedcirculatie stimuleren door middel van verschillende massagetechnieken.  U ziet gelijk verschil! Vooral in combinatie met het insluizen van werkstoffen met Cryoliftapparaat (Filorga)/ultrasound). Voor huidverjonging adviseer ik naast een regelmatige intensieve behandeling (kuur) om ook voedingssupplementen in te nemen die o.a. collageen, vitamine C, silicium, ceramiden, anti-oxidanten, omega-3 vetzuren bevatten (als aanvulling op gezonde voeding en bij medicijngebruik eerst overleg met uw arts).  

Wat kunt u van mij verwachten? Een grondige huidanalyse, prettige service & persoonlijke aandacht, huidverbeterende behandelingen met professionele apparatuur(+werkstoffen, natuurlijke (betaalbare) cosmeticaproducten en op maat gesneden huid- en productadvies  

Door het vrijgeven van het beroep (afschaffing van de vestigingswet) zijn er ook bedrijven aan het werk zonder vakdiploma's. Geen goede zaak!  Uw huid is het grootste orgaan van het lichaam, een kostbaar bezit die vraagt om een  professionele en vakbekwame verzorging! 

Een kopje Beauty thee (Groene, kruiden, detox), water of koffie met iets lekkers staat voor u klaar! 

LAAT UW HUID STRALEN!  GITA 06-40055244 (app/sms/bel)   


  

Hoe ga ik om met het coronavirus?  

Veilig werken bij contactberoepen Om de gezondheid en veiligheid van u als klant te waarborgen zijn extra maatregelen genomen volgens de Covid-19 behandelprotocollen opgesteld door de brancheorganisaties Provoet en Anbos.  

Zolang u geen van de klachten/ symptomen hebt (koorts, verkouden, hoesten, niezen, keelpijn, benauwheid), bent u bij mij van harte welkom! Bent u ziek of zijn er twijfels, dan kunt u kosteloos de afspraak verzetten en een nieuwe afspraak maken (uiterlijk 24 uur voor aanvang van de behandeling, liever 48 uur van te voren). U kunt afzeggen met een bericht via Whatsapp/SMS of telefonisch. Vergeet u tijdig af te zeggen of verschijnt u niet op de afspraak dan ben ik genoodzaakt om 50% van de behandeling in rekening te brengen (ivm bedrijfsverlies, behandeling komt te vervallen). Bij te laat komen wordt de behandeltijd minder. Ik wil n.l. de volgende klant op tijd behandelen en niet laten wachten.

Sinds 2004 ben ik gewend te werken volgens de beroepscode Hygiëne, Arbeidsomstandigheden en Milieu (HAM). In mijn vak is huidcontact erg belangrijk. Al is het niet verplicht, binnen 1,5 meter draag ik een mondkapje (goedgekeurd voor onze branche, om risico's te verminderen). Ik was mijn handen voor, tijdens en na de behandeling met desinfecterende zeep en handalcohol. Bij bepaalde behandelingen werk ik met bril, werkschort en handschoenen (met NEN nummer). 

Toegestaan: ik mag werken 1-op-1 (er mogen geen andere mensen aanwezig zijn in de behandelcabine) 

Bij binnenkomst kunt u voor en na de behandeling een desinfecterende handgel gebruiken. Ook in de centrale hal hebben wij een gemeenschappelijk desinfectiezuil met sensor. Het toilet in het bedrijfs- verzamelgebouw is altijd open voor elke bezoeker en wordt regelmatig schoongemaakt door de verhuurder. 

Om de luchtkwaliteit in mijn praktijkruimte te zuiveren gebruik ik een intelligente luchtreiniger met speciale reinigingstechnologie: actief koolstoffilter voorzijde, HEPA-filter met hoge filtercapaciteit, anti-bacterieel doek vermindert groeisnelheid van ziektekiemen, Fotokatalyse verwijdert ziektekiemen en  deeltjes en VOC-filter voor wegfilteren schadelijke stoffen. Onze buitendeur staat voortdurend open en dit zorgt voor de aanvoer van verse lucht. Luchtfiltersysteem in het gebouw is nagekeken.

Wilt u precies op tijd komen voor uw afspraak (niet te vroeg en niet te laat), zodat u niet hoeft te wachten in de wachtruimte, maar er ook voldoende tijd zit tussen de afspraak met de vorige klant. Ik kan dan alle contactpunten reinigen (deurklink, pinautomaat, tafel, handdoeken vervangen (uit kookwas).   

U kunt contactloos betalen met pin. Mijn behandeltarieven zijn sinds 2018 niet verhoogd. Echter door corona zijn de prijzen van mondmaskers, desinfectiemiddelen, etc. wel flink duurder geworden! 

Tip: handzeep/handalcohol/desinfectieproducten drogen de huid erg uit. Gebruik terugvettende bestanddelen door een handcreme en olie te gebruiken! 

BEAUTY SKIN VITAAL 

WIEGERBRUINLAAN 8A

1422 CB UITHOORN

Allround schoonheidsspecialist, visagist en pedicure

Gita Bootsma 06-40055244 


OPEN: dinsdag t/m zaterdag  

*100% natuurlijke cosmetica met keurmerk

*Professionele huidverbeterende apparatuur

*Verkoop cosmetica en voedingssupplementen

*Cadeaubon (voor elk gewenst bedrag)

*Gratis parkeren voor de deur (bedrijfsverzamelgebouw)

*Behandeling alleen op afspraak

*Betaling met PINAUTOMAAT of CONTANT
       


  

FUNCTIES VAN DE HUID:

geeft bescherming aan het lichaam (tegen druk, straling, weersinvloeden, elektriciteit, uitdroging, temperatuursinvloeden, ziekteverwekkende bacteriën, schadelijke (chemische) stoffen

*regelen van lichaamstemperatuur (door haarvaatjes en zweetafscheiding)

*zintuigfunctie (tast-, druk-, koude-, warmte- en pijnzintuigen)

*uitscheidingsorgaan (talg- en zweetklieren)

*ademhalingsorgaan 

*vorming van vitamine D (door invloed van UV licht)

*opname van stoffen en opslag van vet, water, glucose en minerale stoffen

*vorming van hormonen (via mestcellen in leder- en onderhuid)

*weerspiegeling van de lichamelijke en geestelijke gezondheid


Wat is huidverzorging?

Wanneer we de tekorten in de huid willen aanvullen, spreken we van huidverzorging. Bijvoorbeeld uw huid is droog en u gaat zorgen dat dit beter aanvoelt. 

De huid bestaat uit drie verschillende lagen: de opperhuid, de lederhuid en de onderhuid. De huidlagen afzonderlijk bestaan ook weer uit verschillende laagjes, die elk hun eigen functie hebben, iedere huidlaag heeft zo zijn eigen voedingsstoffen nodig. De huidverzorging heeft zijn werking in de opperhuid

Normaal gesproken kan de huid heel veel dingen zelf prima regelen. Via de voeding die u binnenkrijgt, krijgt uw huid van binnenuit voedingsstoffen en bouwstoffen toegediend via de bloedbaan. Door allerlei processen kan dit verstoord raken. Denk aan verkeerde gezichtsreiniging, centrale verwarming of juist airco, slechte voeding, stress, te lang in de zon, roken etc.. Ik zal dan de huid een handje moeten helpen met de juiste verzorgingsproducten. Als Allround schoonheidsspecialist kan ik u hierbij helpen (met behandelingen, huidanalyse, behandelplan, product- en huidadvies). 


Wat is huidverbetering?

Huidverbetering is uw huid in een betere conditie brengen. Dit kan door gezichtsbehandelingen met professionele apparatuur, bindweefselmassage en cosmeticaproducten met hoogwaardige werkstoffen, afgestemd op uw huid.

Onderliggende huidproblemen zoals ouderdomsvlekken, couperose, rosacea, acne, gerstekorrels, pigmentvlekken,fibromen/steelwratjes, grove poriën, littekens, rokershuid, overig worden met huidverzorging niet opgelost. Dit gebeurt enkel bij huidverbetering. Als huidspecialist verricht specialistische behandelingen die gericht zijn op het herstellen en verbeteren van de kwaliteit van de huid. 

Bij huidverbetering worden ingrediënten gebruikt in een hogere concentratie in combinatie met professionele apparatuur. De werking van huidverbetering vindt dieper in de huid plaats waardoor natuurlijke huidprocessen positief worden beïnvloed. De effecten van deze behandelingen geven vaak zichtbare resultaten (vooral bij een kuur van minimaal 6 behandelingen). 


TIPS VOOR EEN GEZONDE HUID  

Een huidconditie wordt bepaald door invloeden van buitenaf. Zoals de levens- stijl, klimaat, beroep of hormonen. Een huidconditie wisselt per seizoen, leeftijd en leefstijl. Een huidconditie is beïnvloedbaar door het gebruik van huidverbeterende behandelingen en huidverbeterende verzorging.

Verschillende huidcondities zijn:

Een droge huid is gevoeliger dan een gezonde huid en kan gaan jeuken (of huiduitslag). Kenmerken van een droge huid: voelt droog aan, de poriën zijn zeer fijn, kan soms wat schilferig zijn, kan strak/trekkerig aanvoelen, heeft zelden of nooit puistjes. De oorzaken van een droge huid variëren van leeftijd, gure weersomstandigheden, lage luchtvochtigheid ten gevolge van airconditioning of verwarming, frequent douchen en zeepgebruik. Daarnaast kunnen verschillende lichamelijke condities zoals nierfunctie problemen, vertraagde schildklier, erfelijkheid (zoals atopie en ichthyosis vulgaris) en bepaalde medicaties (tegen hoge bloeddruk), isotretinoine tegen acne, de huid droger maken. De huid heeft een watergehalte tussen de 10-15% nodig om het soepel en intact te houden. Onder de 10% watergehalte is een droge huid zichtbaar in de vorm van schilferigheid. Wanneer de bovenste laag verder uitdroogt, leidt dat tot schilferingen maar ook tot ruwheid en zelfs barstjes. 

Eczeem is een vorm van huiduitslag en komt vaak voor (rode, jeukende, droge en schilferige huid). Allergieën en astma behoren samen met eczeem tot de atopische triade.Gaat gepaard met roodheid en schilfering van de huid en vaak hevige jeuk. Over de oorzaak van eczeem is weinig bekend, mogelijk slecht werkend immuun-/afweersysteem, niet volledig eiwitten verteren, reactie op granen, zoetmiddelen/suiker, koemelk?. Er is mogelijk een allergische reactie op voeding (verstandig om het voedingspatroon onder de loep te nemen). Nylon, bepaalde kleding, huisdieren, shampoo, stof en zweten kan eczeem verergeren.

ACNE ook wel bekend als jeugdpuistjes, is een ontsteking van de talgklieren en komt veel voor. Gelukkig is het goed te behandelen. Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol: verhoogde talgproductie, afsluiting van de talgklieren en bacteriën. Ook zon, verkeerde cosmetica, stress, geneesmiddelen, hormonale veranderingen en erfelijke factoren zijn van invloed. Acne kenmerkt zich door een vette huid, er zijn onzuiverheden zoals open of gesloten comedonen, ontstoken papels (rode pukkels) en pustels (puistjes met een gele puskop). Acne komt het meest voor in het gezicht, op de borst, op de rug en schouders. Normaal gesproken ontstaat het in het begin van de puberteit en kan het weer verdwijnen rond het 25ste levensjaar. Acne kan ook op latere leeftijd ontstaan.Wanneer acne niet meer actief aanwezig is kunnen nog wel restverschijnselen zichtbaar zijn zoals storende acnelittekens, vlekken, hyperpigmentaties en een grove huidstructuur. Bij acne gaat het niet alleen om antibiotica en benzoylperoxide, maar ook om gezonde voeding (darmfunctie), stressreductie, hormonen in balans brengen, goed reinigen, het gebruik van milde (niet agressieve) cosmeticaproducten zonder alcohol/parfum. Krab niet aan de puistjes of knijp puistjes niet zelf uit, want dan kunnen er nog meer ontstekingen of zelfs littekens ontstaan.

WAT KAN IK DOEN ALS SCHOONHEIDSSPECIALIST MET ACNE SPECIALISATIE?  De behandeling in de salon is gericht op het grondig reinigen van de huid (opperhuid is vaak verdikt, dus meerdere peeling-behandelingen mogelijk), het verwijderen van comedonen en pustels. Ik geef  huid- en productadvies. Acne is niet direct te genezen, maar door mijn behandeling kan de huid wel rustig worden gemaakt, waarna het na verloop van tijd vanzelf overgaat. Acne littekens, hyperpigmentaties/vlekken of een grove huidstructuur kan ik pas later behandelen nadat de actieve acne verminderd is. Dit kan met een peeling of Microdermabrasie.  

Huidirritatie: door uv-straling van de zon is het mogelijk dat er fotoallergische reacties ontstaan (fototoxisch bijv. door parfum in combinatie met zonlicht). Soms kan een product (afhankelijk van je huidtype) huidirritatie veroorzaken. Bij het gebruik van nieuwe producten ga zorgvuldig en voorzichtig te werk. Probeer eerst een plekje op je arm en wacht een paar dagen. Indien je geen allergische reactie hebt dan gebruiken op gezichtshuid.

Huidverkleuringen. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen donkere verkleuringen door te veel aan pigment (hyperpigmentatie) en lichtere verkleuringen (hypopigmentatie).  Pigment is een bruine kleurstof die wordt aangemaakt door de pigmentcellen in de onderste laag van de opperhuid (de hoeveel-heid, rijpheid en de grootte van de pigmentkorrels bepaalt iemands huidskleur en de kleur van de haren en ogen). Vaak zijn de pigmentvlekken zichtbaar op voorhoofd, wangen, de slapen, rond de ogen en op de bovenlip, soms in de hals en op de handen en armen. Pigmentvlekken kunnen hardnekkig en storend zijn en verergeren door zonlicht (zonnebank) en het ouder worden. Pigmentvlekken (melasma) kunnen verschillende oorzaken hebben zoals: littekens/trauma, zonschade, roken, medicijngebruik, ouderdom, hormonale veranderingen, zwangerschapsmasker, cosmetica met agressieve stoffen (irritatiepigment). Bij twijfel over pigmentvlekken (als het gaat jeuken, bloeden en groeien) is het goed om een arts te raadplegen. 

Pigmentvlekken verminderen Microdermabrasie, IPL flitstechniek of peelings met fruitzuren (andere zuren) remmen de pigmentaanmaak. De behandel- methode in de salon is afhankelijk van uw huidtype en uw huidconditie.U doet er goed aan om de huid elke dag te beschermen met een SPF of Sunblock (factor 25 of hoger) en te hydrateren met een dag- en nachtcreme.  Ik verkoop fruitzuren gel voor € 10,00 (5% of 10% gel,  na een grondige intake/vragenlijst, behandeluitleg en proefbehandeling). Een camouflageproduct zorgt ervoor dat huidverkleuringen minder zichtbaar worden.

Plekjes en vlekjes: de nieuwe rimpels? Jaren geleden was er vooral aandacht voor rimpels. Fillers werden bijvoorbeeld rechtstreeks ingebracht in de neuslippenplooi. Later kwam er meer aandacht voor morfologie, oftewel de leer van gelaatstrekken. Naarmate we verouderen, neemt de aanmaak van collagene vezels af en slinken botstructuren. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vooral een egale en regelmatige huid bijdraagt aan een optisch jongere huid. Ik kan een chemische peeling (fruitzuren) of mechanische peeling (Skin Peeler)inzetten, of IPL, Teleway.

De donkere huid is bestand tegen vochtige warmte in een tropisch  klimaat en heeft meer actievere pigmentcellen, meer zweetklieren, meer en grotere talgklieren. De donkere huid heeft 20-22 cellagen (een blanke huid heeft 16 tot 17 cellagen). Bij de donkere huid kunnen eerder littekens ontstaan (na bijv. puistjes). Een tekort aan vitamine D kan grote gevolgen hebben (calcium voor de opbouw van spieren en botten). Goed hydrateren met een creme en olie / goede vetten(ook inwendig met Omega 3 supplement) gebruiken zijn erg belangrijk

Wat voor verschillende littekens zijn er?

Een oppervlakkig schaafwondje herstelt eigenlijk altijd zonder litteken. Zie je in een schaafwond kleine bloedpuntjes? Dan is de basale membraan kapot gegaan. Dit is een belangrijke huidlaag die bij beschadiging de kans op een litteken vergroot. Je hebt 4 soorten littekens:

Normaal litteken: basale huidlaag is kapot, litteken is rood, valt na een paar maanden minder op, acne littekens (rode vlekjes na een ontsteking)

Hypertrofische litteken :dit is een litteken die op de huid ligt als een rolletje. Je voelt en ziet het litteken uitsteken.

Atrofisch litteken: deukje in de huid (denk bijv. aan littekens die achterblijven op de huid na acne). Dit geeft soms een deukje in de huid. 

Keloïd litteken: het litteken groeit buiten de wondgrens en ziet er rood (donker) en dik uit. Dit litteken maakt onnodig veel weefsel aan, waardoor de huid dik is. Daarnaast jeukt dit litteken behoorlijk. Dit komt doordat zenuwbanen in dit litteken verstrikt raken (geeft jeuk). Dit litteken komt eerder voor bij mensen met een donkere huid. 

Hoe behandel je deze littekens? Ik kan in overleg met de huidtherapeut littekens verminderen door het aanbrengen van siliconenpleisters of siliconengel. Dit zorgt voor een ideale 'geneesomgeving' voor het litteken (bij vers littekenweefsel). Oude littekens (vooral  hypertrofische en keloïd littekens zijn lastiger te behandelen (dit kan alleen de huidtherapeut: met drukverband, laser, etc.)

Grove poriën: er zijn 3 factoren die het formaat van je poriën bepalen: je genetische aanleg, verstopte poriën en collageen en elastine verlies. Poriën kunnen met de jaren meer zichtbaar worden (de wand van de porie rekt steeds verder op, verzakt) door blootstelling aan de zon, een tekort aan collageen en elastine. Poriën bevatten geen spieren en kunnen dus onmogelijk van grootte veranderen. Er bestaan ook geen producten of behandelingen die vergrote poriën in hun oude staat kunnen terugbrengen (schade permanent ongedaan kunnen maken door bijv. regelmatig porie uitknijpen/ uitdrukken). Beter voorkomen dan genezen: producten met fruitzuren: glycolzuur, melkzuur en salicylzuur,  vitamine A (retinol) en vitamine B3 (niacinamide) kunnen helpen (stimuleren de celvernieuwing en houden de poriën schoon). De poriën vallen minder op en raken minder verstopt. Als huidspecialist kan ik huid-verbeterende apparatuur inzetten en gericht huid- en productadvies geven voor een beter huidresultaat. Ik verkoop fruitzuren gel (5% of 10% na een grondige  intake/vragenlijst, behandeluitleg en proefbehandeling) voor € 10,00.

Rosacea is een chronische aandoening die gepaard gaat met uitgezette bloedvaatjes (couperose) en ontsteking van de huid. Bij rosacea kunnen ook rode bultjes, puskoppen en zwellingen voorkomen. Couperose wordt vaak verward met rosacea, maar is niet hetzelfde. Couperose bestaat uit vele tot ontelbare kleine uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht (meestal bij huidtype 1-2). Deze vaatjes zijn meestal op de wangen, neus en kin zichtbaar. In sommige gevallen kunnen de uitgezette bloedvaatjes klachten geven, zoals prikkelingen of jeuk/warmte. Couperose kan extra opspelen bij temperatuurveranderingen (winter, zon, etc.). Door met je vingertop op een uitgezet vaatje te drukken, verdwijnt de roodheid even, maar na een paar seconden keert het weer terug. Factoren die couperose kunnen veroorzaken/verergeren: blootstelling aan de zon/ ultraviolette straling, zonnebank, alcoholgebruik, temperatuurwisselingen, langdurig gebruik van corticosteriode cremes/zalven op het gezicht, erfelijkheid (als het binnen je familie voorkomt, heb je een grotere kans om het ook te krijgen). Naarmate we ouder worden, bevatten de wanden van onze bloedvaten minder collageen en verliezen ze hun elasticiteit. Hun diameter wordt groter en de microcirculatie van het bloed neemt toe. Als gevolg daarvan worden de haarvaten zichtbaar omdat de huid dunner wordt met de leeftijd. Couperose gaat niet vanzelf over. Het kan stabiel blijven maar ook verergeren en/of uitbreiden in de loop der jaren.Couperose-producten laten de roodheid iets verminderen (versterken bindweefsel, verminderen branderig gevoel), maar couperose verdwijnt hierdoor niet. Couperose kan adertje voor adertje worden behandeld met een warme naald (coaguleren met Tele'way). Dit is een effectieve en veilige manier. Voor een goed resultaat heeft u meestal behandelingen nodig. Goed is een dieet met supplementen met o.a. collageen, vitamine C, omega 3 die de huid langdurig beschermen. Belangrijk is goede zonbescherming (factor 25 of hoger), het gebruik van milde huidverzorgende producten, vette creme/balsem gebruiken, vermijden sauna, matig met alcohol, pittig eten. Het gebruik van milde huidverzorgende producten (bijv. paardenkastanje-extract) die de bloedvaten versterkt en zo een vaattoniserende en stuwingreducerende werking heeft. 

Wat is huidveroudering? Naarmate de leeftijd klimt en door invloeden van buitenaf, zijn wij steeds minder in staat om elastine en collageen aan te maken. Elastine en collageen zijn de belangrijkste eiwitten voor schoonheid, jeugdigheid, soepelheid en algemene gezondheid. Als er niet voldoende kwalitatieve collageen voorhanden is, zal ons lichaam veel sneller verouderen. Je huid wordt slapper, dunner en droger, je krijgt rimpels en plooien en er kunnen onregelmatigheden en pigmentvlekken ontstaan. Cellagen in de opperhuid nemen af, wonden genezen daardoor minder snel. Het aantal bloedvaatjes, talgklieren en elastinevezels neemt af. Door minder talgklieren ontstaat een droge huid. Huidveroudering is een natuurlijk proces dat afgeremd kan worden met de juiste voeding, voedingssupplementen, huidverzorging met cosmetica en de bepaalde behandelingen. Stoppen van huidveroudering is niet mogelijk. De strijd tegen de zwaartekracht verliezen we vroeger of later allemaal. Met behulp van verschillende technieken zoals laser/IPL, radiofrequentie, microneedling en chemische peelings kan de tijd een halt worden toegeroepen en soms jaren worden teruggedraaid. Injectables: quick fix of potentiële valkuil? Ik ben geen voorstander van botox boven een leeftijd van circa 45 jaar. Waarom? De spiergroepen die door botox worden uitgeschakeld, worden door nabij gelegen spieren deels gecompenseerd. Dit kan een onnatuurlijk aanzien geven. Fillers kunnen een aanvulling zijn op reguliere behandelingen, vooral op plaatsen waar volumeverlies optreedt of bij littekens. Goede genen, goede huidverzorging? Ik ben er van overtuigd dat met de huidige technologie veel meer mogelijk is en in de toekomst nog veel meer mogelijk wordt.

Er zijn verschillende types collageen. Collageen komt overal in het lichaam voor maar voornamelijk in de huid, haren, nagels, bloedvaten, de botten en het kraakbeen. Collageen is verantwoordelijk voor stevigheid, elasticiteit en het vernieuwingsproces van de huid. Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen gestaag af, hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels. Collageen afname in ons lichaam is mede verantwoordelijk voor onder andere de vorming van rimpels, afname van spieren en het minder soepel worden van gewrichten. Om een stabiele en elastische structuur van het collageen te vormen is vitamine C in de gebufferde vorm en silicium nodig. Gebufferde vitamine C zit in elke cel, verbeterd weerstand, verstevigt het bindweefsel, is goed voor huidverbetering en is verantwoordelijk voor de productie van collageen. Collageen zit vooral in vis (ook vel/huid), kip (kluiven van botjes / vel), varkensvlees, bottensoep. 

Bij rimpels en verslapte gezichtsspieren heb ik naast speciale apparatuur, bepaalde werkstoffen uit cosmetica, diepere massagetechnieken ook voedingssupplementen nodig (met o.a. hoge concentraties collageen, hyaluronzuur, antioxidanten, vitamine C, omega-3 vetzuren, etc.). 

Mannen en vrouwen verouderen echt anders Kijk eens naar de huid rondom de mond en verbaas je want mannen krijgen geen plooirokje rond de lippen. Dat komt deels doordat mannen zich dagelijks scheren, daarmee verwijderen zij hun dode huidcellen. Dat kan iedereen! Exfolieer  (met scrub zonder korrels) 1x per week om de dode huidcellen te verwijderen, werkstoffen uit cosmetica worden dan beter opgenomen. Ook spelen de verschillen in de hormoonhuishouding tussen mannen en vrouwen een rol. De mannenhuid verschilt in een aantal punten van de vrouwenhuid: mogelijk een geïrriteerde huid als gevolg van het vele scheren, soms ingegroeide haren, meer doorbloeding aan het huidoppervlak, de hoornlaag is dikker, een vettere huid met comedonen, meer transpiratie, hogere zuurgraad, etc.. 

Kijk kritisch naar de samenstelling van de huidverzorgende producten die je gebruikt. INCI-lijsten (deze bevatten alle ingrediënten in producten) zeggen veel. Maar zeker niet alles. Het eerste ingrediënt op de lijst zit er het meeste in. Het laatste ingrediënt het minste (het kan letterlijk dus maar een druppel per liter zijn). Kies voor werkzame ingrediënten die wetenschappelijk zijn onderbouwd en in de juiste percentages. Misschien kom je er niet uit? Ik adviseer graag. Breng je producten mee als je voor een behandeling komt!

Al het goede komt uit de natuur (maar is niet altijd goed voor je huid) Plantaardige ingrediënten kunnen een prachtige toevoeging zijn. Denk bijvoorbeeld aan Aloë vera die de huid kalmeert. In een tijd waarin 'vegan' de klok slaat, lijkt alles uit de natuur fantastisch voor je huid te zijn. Dat is echter soms schijn. Sommige natuurlijke ingrediënten kunnen je huid zelfs schaden of een ongewenste huidreactie oproepen. Voorbeelden hiervan zijn eucalyptus, lavendel en tea tree olie. Daarnaast is door de vorm van plantencellen een goede opname door onze huidcellen vaak lastig. 

Wat gebeurt er eigenlijk aan de binnenkant? Een mooie en gezonde huid bereik je niet met uitsluitend aandacht voor de buitenkant. De opbouw vindt immers onderhuids plaats, in de levende huidlaag. Datgene wat je eet en eventueel aanvult met vitamines, mineralen en bouwstoffen, heeft ook invloed op je huid. En op de kwaliteit van het onderhuids bindweefsel: essentieel voor een stevige en gezonde huid. Voeding, leefstijl en stress beïnvloeden niet alleen de kwaliteit van onze gezichtshuid, maar van ons hele lichaam (o.a. bescherming). 

Huidverzorgende cosmetica stimuleert de celregeneratie in de huid en bestrijdt op die manier ouderdomsverschijnselen. Belangrijk is om de huid elke dag te verzorgen, te voeden en te beschermen. Agressieve stofjes in cosmetica kunnen de gezonde huid droog en gevoelig maken. Dus je bent ook wat je op de huid smeert. Onze huid heeft veel te verduren door allerlei invloeden o.a. luchtvervuiling, slaapgebrek, stress, slechte voeding, tekort aan water/gezonde vetten/mineralen/vitamine D, agressieve cosmetica, etc..

Cosmetische termen?

Hypoallergeen De stoffen en materialen in het product brengen slechts een minimaal risico van een allergische reactie met zich mee.

Allergene stoffen Allergenen zijn natuurlijke, kunstmatige en chemische stoffen, die allergische reacties kunnen veroorzaken, zoals hooikoorts,astma of huidreacties. 

pH-neutraal Het vetlaagje op je huid heeft een bepaalde zuurgraad die voorkomt dat schimmels en bacteriën in de huid doordringen. Als een product pH-neutraal is, wil dat zeggen dat het product dezelfde pH-waarde heeft als de huid. Dat zorgt dat de zuurgraad niet wordt aangetast en haar beschermende functie behoudt.

Conserveringsmiddelen Conserveermiddelen zijn stoffen die zorgen dat een product lang houdbaar blijft.  Aan cosmetische producten worden vaak conserveringsmiddelen toegevoegd, omdat ze schimmeldodend en bacterie- remmend werken. Dit verlengt de houdbaarheid van de producten.

Hydraterend Hydraterend staat voor vochtregulerend. Door een hydraterende creme te gebruiken, voorkom je uitdroging van de huid. De creme stimuleert de vochtopname van de huid en maakt de huid gezonder, gladder en stralender.  

Ongeparfumeerd Is een product ongeparfumeerd, dan gaat het om producten zonder toegevoegd parfum. Ongeparfumeerd is niet hetzelfde als reukloos. Het product kan van zichzelf een geur hebben. Sommige mensen gebruiken ongeparfumeerde stoffen, omdat ze allergisch zijn voor de toegevoegde geuren. Anderen omdat ze de geur van hun eigen parfum niet willen overstemmen. Ongeparfumeerd betekent overigens niet dat het product geen allergie kan veroorzaken. Er kunnen toch nog stoffen in zitten die een allergische reactie veroorzaken.

Dermatologisch getest Voordat een product op de markt komt, worden er vaak proeven op vrijwilligers gedaan. Zo kan uitgesloten worden dat het product overmatig irriterend is. Om aan te geven dat deze test verricht is, vermelden fabrikanten de term 'dermatologisch getest' op hun verpakking. Dit zegt alleen niets over de resultaten van dit onderzoek. Het kan betekenen dat een product wel getest is, maar dat de resultaten niet positief waren. De term 'dermatologisch getest' zegt eigenlijk vrij weinig. Ook omdat de kans op huid- reacties tevens afhangt van bijvoorbeeld aanleg. Of van het gebruik in combinatie met andere producten. 

Niet comedogeen. Comedonen zijn mee-eters. Mee-eters worden veroorzaakt doordat poriën verstopt raken. NIet comedogeen betekent dat het product die de poriën niet verstopt, waardoor er minder kans is op mee-eters. Het probleem bij deze term is dat elke fabrikant een eigen visie heeft op welke stoffen wel en juist niet comedogeen zijn. Er zijn geen richtlijnen voor. 

Reinigen: pas op met zepen, huidreinigers en agressieve cosmetica! Zepen, diverse huidreinigers en agressieve cosmetica kunnen op den duur de huid flink aantasten zodat de huid niet meer goed kan herstellen (gevolg: te droge huid met huidschilfers, eczeem en mogelijk andere huidproblemen). Als je een cosmetisch product of een ingrediënt niet verdraagt, kun je last krijgen van huidirritaties, roodheid, allergieën en mee-eters. 

Als je huid niet schoon is, heeft geen enkele creme effect. De basis van goede gezichtsverzorging is een goede reiniging voor het verwijderen van stof en vuil (make-up resten). De meeste reinigende producten zoals zepen reinigen wel goed, maar tasten tegelijkertijd de zuurgraad van de huid aan, waardoor de huid droog en trekkerig aan gaat voelen. Je bent dus beter af met een speciaal reinigend product voor de gezichtshuid. De zuurgraad van de huid wordt uitgedrukt in de pH-waarde. Die ligt bij een gezonde huid rond de 5,5 . Een droge huid heeft een iets lagere zuurgraad en een vette huid een iets hogere. 

Je huid is voorzien van een beschermend laagje dat bestaat uit vocht en vet. Overdag kan vuil zich ophopen op het gezicht. Het is belangrijk de gezicht-huid goed te reinigen met een mild product voor het slapengaan.'s Nachts werkt je huid namelijk op volle toeren om de schade te herstellen, die overdag is opgelopen door invloeden van buitenaf (zonlicht, airco, verwarming, make-up, uitlaatgassen) en van binnenuit (bijv. door stress, slechte voeding, nicotine, alcohol). Je huid kan dus 's nachts haar werk niet doen als die verzorgende nachtcreme eerst door een barriere van vuil moet. Pukkels kunnen ontstaan en de huid kan geïrriteerd raken.  

Wat is het verschil tussen chemische en fysische exfoliatie?

Chemisch:

Producten: serums, nachtcreme's, maskers en peelings

Behandelingen: enzymatische en chemische peelings

Ingrediënten: fruitenzym, glycolzuur, salicylzuur, melkzuur en retinol

Fysisch:

Producten: scrubs met korrel

Behandelingen: dermaplanning, scrubs en microdermabrasie

Ingrediënten: alle vormen van scrubs (zout, suiker, jojoba korrels, etc)

Gebruik een hydraterende creme (moisturizer) om de huid te verzorgen. De huid is een waterdichte verdedigingslinie, die zich voortdurend vernieuwt. Om deze beschermlaag zo goed mogelijk te verzorgen is het belangrijk dat hij niet te veel vocht verliest (door droge lucht, kou, warmte, stress, airco, etc.). Hyaluronzuur (in creme of supplement) kan de huid hydrateren en zit van nature in de tweede laag van de huid (dermis) en heeft o.a. een water- aantrekkende functie waardoor de huid soepel en gehydrateerd aanvoelt. Diverse onderzoeken laten zien dat een supplement met hyaluronzuur een duidelijke huidverbetering laat zien (dagelijks 37,5 mg -240 mg na 4 tot 6 weken resultaat). 

Stap over op olie met vitaminen, anti-oxidanten en essentiële vetzuren. Een droge olie zoals Jojoba-olie trekt snel in, laat geen vettig laagje achter en verstopt de poriën niet. We kunnen de huidbarriere actief beschermen met voedende oliën en natuurlijke ingrediënten.

Geef aandacht aan de tere huid rond de ogen (geen parfum, alcohol!)

Voorkom droge, gebarsten lippen en gebruik een lippenbalsem

Een masker met serum wordt na een peeling goed opgenomen. Een serum bevat dubbel zoveel werkzame bestanddelen dan een creme. Ik kijk altijd uit naar het opbrengen van een masker. Een gezichtsmasker is het hoogtepunt van een schoonheidsbehandeling. Op dit moment van de behandeling neemt de huid namelijk de meeste werkstoffen op. Er zijn verschillende soorten maskers verkrijgbaar, van poeders die worden gemengd met water tot peel off-maskers en kant-en-klare crememaskers (snel en makkelijk). Een groene leemmasker reinigt optimaal. 

De huid tegen de zon beschermen met zonnebrandcreme (Sunblock factor 25 of hoger (of met dagcreme met SPF). Dit is afhankelijk van je huidtype. Sunblock helpt ook om irritatie/ zonnebrand/ pigmentvlekken te verhelpen/ te voorkomen en rimpels in de toekomst te verminderen. Geniet van de zon, maar met mate. Ook als u een anti-zonnebrandmiddel gebruikt. Door te veel zon kun je zonnebrand krijgen en op de lange termijn kan te veel UV-straling mogelijk huidkanker veroorzaken. Dus het is belangrijk om de huid goed te beschermen met 'n zonnebrandcreme met factor 25 of hoger. Een goede zonnebrandcreme moet afgestemd zijn op de zonkracht en huidtype. Zonnebrand (lichte roodheid/sterke roodheid met pijn) na het zonnen is afhankelijk van ras, huidsoort, pigmentatie en huidgebied. Het urenlang liggen in de zon, kan ernstige gevolgen hebben voor de huid: o.a. uitdroging van de hoornlaag, toename van overbeharing, toename van wratachtige verhevenheden/kanker, verergering van gesprongen bloedvaatjes, voortijdige huidverslapping (verandering bindweefselvezels), bloedarmoede en afzwakking van de lichamelijke weerstand. Zorg dat u nooit verbrandt (als de huid prikt of u voelt u zich niet goed). Verzorg uw huid na het zonnen met een aftersunproduct bijv. een creme met Aloë Vera. UvB dringt minder diep in de huid door en zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Iedereen heeft vitamine D nodig (niet alleen de getinte/donkere huid, dus naast zonlicht (buiten bewegen) ook een supplement, vooral als u veel binnen werkt, in de r-maanden. UvA dringt dieper in de huid door en is grotendeels verantwoordelijk voor rimpels en pigment-vlekken. In de salon is  een zonnebrandcreme te koop die ontwikkeld is door een dermatoloog. Dermatologen raden de zonnebank af (artikel met uitleg in de salon).


GEZONDE VOEDING EN SUPPLEMENTEN

Goed voor jezelf zorgen met de juiste voeding, voldoende water drinken, gezond leven, een bewuste leefstijl, bewegen (ook buiten), vitamine D, goed slapen, overige factoren (o.a. geen aanhoudende stress hebben) spelen een belangrijke rol bij een gezonde vitale huid

Drink voldoende water (gemiddeld 1-2 liter water, inclusief kruiden/groene thee) zodat het lichaam goed kan functioneren en de huid niet uitdroogt (naast het gebruik van een moisturizer en olie op de huid). Ook is het belangrijk om gezonde vetten te eten zoals vette vis, avocado, noten, lijnzaad, olijfolie, etc.. Een huidolie geeft de huid via de huid voeding. Wortelsap heeft een ontgiftende werking voor lever, bloed en spijsverteringsstelsel. Komkommer-sap reinigt bloed en nieren van zuren en andere gifstoffen. 

Je bent wat je eet! Eet gezond! Basische voeding (groenten, vooral spinazie, groentesappen, kruiden, fruit, gedroogde abrikozen, fruit, gedroogde vijgen, hazelnoten, groene bonen, etc.) is erg goed voor het lichaam en voor de huid! Een gezonde huid hangt mede af van het binnenkrijgen van voldoende voedingsstoffen. Vooral nu tijdens corona moeten wij onze weerstand vergroten met groenten en fruit (alle kleuren van de regenboog), gezonde vetten, kokosproducten, olijven, ongebrande noten, zaden en pitten, avocado, vlees, vette vis, en biologische eieren. Eet vooral veel plantaardig zodat je voldoende vezels binnen krijgt voor een gezonde darmflora. Vul dit aan met lijnzaad, chiazaad, vlozaad of probiotica. Eet vette vis! Vette vis bevat gezonde vetten zoals omega 3. Teveel omega 6 ten opzicht van omega 3 kan zorgen voor meer ontstekingen in het lichaam. Krillolie  (of goed merk visolie) remt ontstekingsachtige huidaandoeningen.  

Bewegen in de buitenlucht is gezond (bescherm met balsem en neem extra vitamine D) Zorg voor een leven in balans. Chronische stress is killing voor een mens en zeker ook voor de huid. Acne of eczeem kan door stress verergeren of we krijgen juist een drogere of vettere huid. Het is fijn om te ontspannen. Een boek lezen, luisteren naar muziek, sporten, yoga, meditatie of kom langs voor een ontspannende massage!

Vitamine E helpt beschermen tegen invloeden van luchtvervuiling en schade door teveel zonlicht. De belangrijkste functie van vitamine E in het lichaam is het helpen bij de bescherming van cellen en weefsels tegen oxidatieve schade (huidveroudering). Het afweersysteem van onze cellen kan wel wat steun gebruiken. Vitamine E (zowel inwendig als uitwendig) draagt bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsel door het wegvangen van vrije radicalen. Bronnen van vitamine E zijn plantaardige oliën, noten, zaden, vette vis, eieren, volkoren producten, groenten (waaronder spinazie) en fruit.

Calcium: noodzakelijk voor de instandhouding van normale botten. Glucosamine en Chondroïtine  zorgen voor het behoud van gezond kraakbeen, vorming van collageen en bindweefsel wat belangrijk is voor de botten en gewrichten. Vooral bij actieve mensen, ouderen of bij mensen met een fysiek zwaar beroep. De soepelheid van gewrichten neemt af bij het ouder worden en aanmaak van kraakbeen.

Zon, regen, wind kunnen een behoorlijke impact op je huid hebben en zorgen voor problemen; zeker als je al een gevoelige reactieve huid hebt. Zorg voor een weerstandsboost (inwendig met een hooggedoseerde multi en extra vitaminen A,B,C,E)  

Vermijd ongezonde suikers! Denk aan cola, gebak, snoep, kant-en-klaar maaltijden en zelfs in tomatenketchup. Suikers zijn verslavend, maar ongezond en kunnen fysieke en huidklachten geven (bijv. acne) 

Niet te heet douchen (de droge huid na een bad/douche voeden met bodylotion en olie). Een koudeprikkel werkt tegen stress. Dus als het kan met koud water afsluiten (dompelbad sauna). 

Wist je dat het lichaam bestaat uit de volgende bouwstenen: 60% water, 19% eiwitten, 15% vet, 5% mineralen, 1% koolhydraten?


TIPS VOOR DE VOETEN 

Was uw voeten dagelijks het liefst zonder zeep (zeepvrije lotion)

Droog uw voeten goed af, ook tussen de tenen

Gebruik een voetcreme (met olie voor vetten) om de huid soepel en in conditie te houden. Ook de handen natuurlijk (vooral bij gebruik van antibacteriële gel)!

Knip uw teennagels recht en niet te kort (een klein wit nagelrandje). Knip geen hoekjes af, om ingroeien te voorkomen. Vijl de nagels na het knippen.

Houd uw voeten soepel door dagelijks voetoefeningen te doen

Koop goed passende (leren/suede) schoenen met voldoende ruimte voor de tenen en niet voortdurend hoge hakken (slijtage). Draag schoenen met een buigzame (schokdempende) zool.

Laat uw voeten altijd opmeten en draag uw eigen sokken/kousen bij het passen van schoenen. Schoenen kunt u het beste kopen laat in de middag i.v.m. het uitzetten door lichaamsgewicht en temperatuur

Kies voor natuurlijke katoenen (of wol) sokken die niet knellen

Wissel regelmatig van schoenen

Laat eelt, likdoorns, kloven en nagelproblemen behandelen door een pedicure aangesloten bij Provoet


Wanneer ga je naar een Provoet pedicure?

Voeten zijn het fundament  van ons lichaam. Ze zijn bepalend voor ons functioneren, vooral om zelfstandig en mobiel  te blijven. Uw voeten ondersteunen uw gewicht en hebben heel wat te verduren. Goede voetverzorging is daarom belangrijk! Een beetje eelt is niet erg, maar heel dik eelt kan met staan en lopen extra druk geven en daarom pijnlijk worden. Onbehandelde likdoorns kunnen gaan ontsteken. Standproblemen van de voet hebben invloed op de houding van het hele lichaam. Bij voet- of nagelproblemen is het verstandig professionele hulp te zoeken.  

Als gediplomeerd Provoet pedicure (sinds 2004) kan ik u vakkundig helpen bij de verzorging van uw voeten en de behandeling van eeltproblemen (dik eelt, likdoorns), nagelproblemen (ingegroeide teennagel, schimmelnagel, verdikte nagel) en huidproblemen (droge huid, kloven, schimmel). Ik wil pijnklachten voorkomen en geef advies over schoeisel, persoonlijke hygiëne en huid- verzorging. De behandeling met de pedicuremotor Orthofex nattechniek heeft een verkoelende en desinfecterende werking. Een voetmassage met scrub en olie is ontspannend. Ik heb extra scholing gevolgd: voetverzorging bij diabetici en reumapatiënten. Ik kan doorverwijzen naar de medisch pedicure of naar de podotherapeut. 

In de salon is informatie beschikbaar over o.a.:

*Schimmelnagels, blaren, wratten, kloven, etc.

*De risicovoet

*De reumatische voet

*Voeten op leeftijd

*Voeten en Sport

*Kanker

Op de website van www.provoet.nl kunt u een overzicht vinden van de pedicures die bij de branchevereniging Provoet zijn aangesloten. Mijn lidnummer is 317435. Op deze site kunt meer informatie vinden (encyclopedie: zoekwoord invullen bijv. blaar). Let op: pedicure is een vrij beroep, dat betekent dat iedereen zich zo mag noemen (zonder vakdiploma). Geen goede zaak! 

''HELP EN VERZORG ZE, DIE PRACHTIGE VOETEN 

WANT LANG KAN HET DUREN, DAT WIJ NOG MOETEN 

ONS LATEN DRAGEN DE REST VAN ONS LEVEN 

DUS LATEN WE ZE HET BESTE GEVEN 

TWEE VOETEN OM STEVIG TE STAAN OP AARDE 

ZE WORDEN WEINIG GESCHAT OP WAARDE''


BEDRIJFSGEGEVENS:

Beauty Skin Vitaal

Gita Bootsma Provoet pedicure, visagist en allround schoonheidsspecialist

Wiegerbruinlaan 8a 

1422 CB Uithoorn

06-40055244 (app/sms/bel) 

KvK nummer: 72256478 

Behandeling alleen op afspraak (app/sms/bel):

dinsdag t/m vrijdag:10:00 - 18:00   

zaterdag:                   10:00 - 15:00   

Iemand verrassen?  Koop 'n cadeaubon!  Ook zelf een website maken (voordelige domeinnaamregistratie en hostingpakket)? Kijk eens op www.hostnet.nl